Woonhuis – Begeleid wonen

Bij te-Samen in Winschoten

Gezelligheid, een huiselijke sfeer, structuur en een begeleiding richting dagbesteding (school, werk en/of dagbesteding) zijn de kernwaarden waarop het begeleid wonen in de vorm van een woongroep bij te-Samen gebaseerd is. Op onze locatie in Winschoten is het voor maximaal 8 jeugdigen van 17 tot 28 jaar mogelijk om in een veilige, beschermde omgeving door te groeien naar een grotere mate van zelfstandigheid. De jeugdigen die in de te-Samen woongroep wonen hebben geen alcohol- en/of drugs gerelateerde problemen. Vanuit de wet langdurige zorg vinden ze niet alleen een huis, maar een thuis in onze organisatie. Onze locatie in Winschoten is zo ingericht dat er intensieve begeleiding en verzorging geboden kan worden. Omdat iedere bewoner anders is, is de zorg die hij of zij nodig heeft ook anders. Hiervoor is een team zorgprofessionals aanwezig, die continu op de persoon afgestemde zorg, nabijheid en begeleiding bieden. Naast deze persoonlijke benadering, is er in evenredige mate aandacht voor het functioneren van de groep.

Bij te-Samen naar grotere zelfstandigheid

Het uiteindelijke doel voor de bewoners van onze woongroep is het bereiken van een grotere mate van zelfstandigheid, waarbij de individuele mogelijkheden leidend zijn en de kwaliteit van leven, het plezier en de bijbehorende gezelligheid nooit uit het oog verloren worden. Het is in de woongroep van te-Samen hiermee uitstekend mogelijk doelgericht te werken aan persoonlijke ontwikkeling, zonder dat hierbij onnodig druk opgelegd wordt. Het streven is om altijd het beste er uit te halen.

Wat betekent een thuis bij te-Samen?

Een plek waar warmte, gezelligheid en ontplooiingsmogelijkheden samenkomen. De gezamenlijke leefruimte is netjes huiselijk ingericht en de bewoners krijgen ieder de mogelijkheid om hun eigen draai aan de persoonlijke leefruimte te geven.

Foto’s Woonhuis te-Samen

Wonen bij te-Samen? We staan voor je klaar.

Om bij te-Samen te kunnen wonen is één van de volgende indicaties nodig:

  • Beschermd wonen indicatie vanuit de Gemeente
  • WLZ-indicatie

Via ons contactformulier is het mogelijk je aan te melden voor begeleid wonen in onze woongroep. Op basis van deze aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking, op basis waarvan beoordeeld wordt of wonen bij te-Samen voor jou de juiste stap is.

Onafhankelijk cliëntondersteuner

De cliënt kan zich te allen tijde laten ondersteunen door een onafhankelijk cliëntondersteuner. Wilt u hier gebruik van maken? Vraag dan aanvullende informatie via ons kantoor op 0597-853836, wij helpen u graag verder. Het woonhuis is bereikbaar via 085-0404888.

Direct contact

We helpen u graag op weg!

Vul onderstaand uw gegevens in en er wordt contact met u opgenomen.